........................* Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Τουρισμός - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Translate (Μετάφραση)


................................Παράλιο Αστρος Κυνουρίας............................Φωτογραφία: Πέτρος Σ. Αϊβαλής, εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα"
"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤ ΑΓΝΏΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΣΚΥΛΩΝ ΠΟΥ ΣΥΧΝΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΕΒΙΔΙΟΥ

  ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ  


Εμείς, που συντάσσουμε αυτό το κείμενο σήμερα, 31 Αυγούστου 2017, στο Λεβίδι Αρκαδίας και όλοι όσοι το προσυπογράφουν, ως πολίτες σεβόμενοι το γράμμα του νόμου, ΔΕΝ έχουμε άλλο μέσο αντίδρασης απέναντι στην θηριωδία που διέπραξαν την νύχτα της 28ης προς 29ης Αυγούστου 2017, μεταξύ 22.00 και νωρίς το ξημέρωμα, ατόμα ή άτομο άγνωστων στοιχείων παρά να το δημοσιοποιήσουμε ως ομαδική καταγγελία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα ΜΜΕ, τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, την τοπική Κοινότητα, τις φιλοζωικές οργανώσεις και οποιοδήποτε άλλο φορέα που θεωρούμε ότι εμπλέκεται ή μπορεί να μας βοηθήσει στο δίκαιό μας αίτημα να σταματήσει στο χωριό μας η εγκληματική εξόντωση των ζώων. 

Και το κάνουμε αυτό, όχι μόνο από αγάπη προς τον συγκεκριμένο σκύλο (Φράνκυ) που βρέθηκε νωρίς το πρωί της 29ης Αυγούστου από διερχόμενο πολίτη, δηλητηριασμένος στην πλατεία του χωριού, τον οποίο επί μήνες φροντίζαμε - για την θεραπεία του, την καθημερινή του ανάγκη σε τροφή και νερό, φάρμακα, εμβόλια, ιατρική παρακολούθηση - και επομένως νιώθουμε ότι με την δηλητηριάσή του ακυρώνεται και προσβάλλεται το δικαίωμα που έχει κάθε πολιτισμένος άνθρωπος να σέβεται και να περιφρουρεί οτιδήποτε του έχει δοθεί ως το φυσικό του περιβάλλον είτε αυτό είναι δάση είτε πηγές είτε ζώα αλλά και επειδή η δηλητηρίαση σκύλων (βρέθηκαν 4 σκύλοι δηλητηριασμένοι, οι υπόλοιποι αγνοούνται) ή η «μυστηριώδης εξαφάνισή» τους από την πλατεία του χωριού, αποτελεί πάγια τακτική στο Λεβίδι. Γίνεται κατ' εξακουλούθηση επί πολλά έτη, και αποτελεί καταπάτηση του Νόμου χωρίς καμία απολύτως συνέπεια για τους ενόχους.

Στοχεύουμε προ πάντων, να στηθεί ένα φράγμα στην άγρια εξολόθρευση των ζώων που εμφανίζονται στο χωριό μας είτε επειδή πετούν τα νεογέννητα είτε επειδή τα απελευθερώνουν οι δεσπότες τους, όταν τα βαρεθούνε είτε επειδή τα εγκαταλείπουν διερχόμενοι. Συχνά όσοι επιδίδονται σε τέτοιες τακτικές, είναι οι ίδιοι που διαμαρτύρονται για «αγέλες» αδέσποτων. Καταγγέλλουμε όλες τις παραπάνω συμπεριφορές και ζητούμε από τις αρμόδιες Αρχές την διεξαγωγή έρευνας για το ποιος δίνει κατά περιοδικά διαστήματα την εντολή εξόντωσης των αδέσποτων σκύλων, ποιος την εκτελεί ή ποιοι το πράττουν αυθαίρετα από μόνοι τους.
Καλούμε κάθε πολίτη να την υπογράψει εφ' όσον συμφωνεί με το κάτωθι σκεπτικό:
1. Τα ζώα έχουν δικαίωμα να υπάρχουν και δεν ευθύνονται που υπάρχουν. Το δικαίωμά τους αυτό δεν περιορίζεται από το αν έχουν δεσπότη, είναι αδέσποτα ή έχουν κάποιον φύλακα ή επιτηρητή. Κάθε ζωντανό είναι ξεχωριστή οντότητα που προστατεύεται από τον Νόμο και η εξόντωσή του δεν μπορεί να αποτελεί λύση στο πρόβλημα κανενός ούτε να είναι μέρος αρρωστημένης εκδίκησης κανενός προς οποιονδήποτε. Καταγγέλλουμε την κατάφωρη αδικία κατά των ζώων που δεν έχουν κανένα μέσο να αμυνθούν ενάντια σε αυτούς που επειδή θεωρούν ότι ενοχλούνται ΔΕΝ απευθύνονται στον Νόμο, αλλά εφαρμόζουν τον δικό τους νόμο, περιφρονώντας το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο και τα εξολοθρεύουν επιφυλάσσοντάς τους έναν θάνατο μέσα στην αγωνία και το σοκ ριχνόντάς τους το φαρμάκι θρασύδειλα μέσα στην νύχτα και μετά προσποιούνται τον ανήξερο.
2. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να έχει την δική του, ιδιαίτερη θεωρία για την σχέση του με τα ζωντανά του Θεού, της οποίας το φάσμα μπορεί να εξαπλώνεται παντού, όσο καλύπτεται από τον Νόμο του Κράτους του οποίου είμαστε πολίτες είτε σε αυτό περιλαμβάνεται ελεύθερη και απρόσκοπτη επικοινωνία με τα ζώα είτε φροντίδα, αγάπη, παιγνίδι, γέλιο, χαρά, συντροφιά, μοίρασμα της ζωής εφ όσον ΔΕΝ βλάπτει κανέναν, ΔΕΝ παραβιάζει κανένα νόμο και αρνούμαστε να σιγήσουμε και να καταπιούμε την συγκεκριμένη αξιόποινη πράξη αγνώστων, ως προστασία της δημόσιας υγείας, μέτρο για την ασφάλεια των κατοίκων, προ πάντων των παιδιών ενώ οι ίδιοι τα δηλητηριάζουν εκπαιδεύοντάς τα στον κυνισμό. Τα παιδιά αναγνωρίζουν στα κουφάρια των ζώων από τι έχουν πεθάνει και δεν έχουν μέσο να αντιδράσουν. 
3. Ως κάτοικοι της περιοχής, γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η επιβίωση ιδιαίτερα στην Αρκαδία, σε περίοδο οικονομικής κρίσης και αναγνωρίζουμε ότι οι επιχειρήσεις γύρω από την Πλατεία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην οικονομία του χωριού. Γνωρίζουμε επίσης, ότι η περιοχή είναι ευάλωτη διότι λόγω των εστιατορίων, των ψησταριών και των κάδων, υπάρχουν μυρωδιές από τις οποίες έλκονται αδέσποτα και μη. 
Δημιουργείται επομένως, το θέμα της συνύπαρξης, ιδίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο, θαμώνων, πελατείας των εμπορικών, διερχομένων και ζώων. Υπάρχει μια λεπτή ισορροπία στις ανοχές και τις συμπεριφορές που κάποια στιγμή καταρρέει και τότε έχουμε δηλητηριάσεις που μπορεί να προέρχονται από οποιονδήποτε. Καταγγέλλουμε την δηλητηρίαση ως λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων που συρρέουν κατά περιόδους στη πλατεία. 
Συγχαίρουμε όσους καταστηματάρχες δείχνοντας φιλόζωο πνεύμα, ταΐζουν και βγάζουν δοχείο με νερό για τα ζωντανά και τους καλούμε να αποδοκιμάζουν κλωτσιές, καταβρέγματα και ύβρεις που ξεστομίζονται από οποιονδήποτε προς τα αδέσποτα. Δεν λύνουν το πρόβλημα. Το διαιωνίζουν και δίνουν άλλοθι στους ενόχους. Τέλος, τους καλούμε ως επιχειρηματίες που θίγονται περισσότερο από το πρόβλημα, να καταγγέλλουν κάθε περιστατικό δηλητηρίασης που σημειώνεται στο χώρο που δραστηριοποιείται η επιχείρησή τους. Υπάρχει η αυτεπάγγελτη διαδικασία που στοιχίζει μόνο ένα τηλεφώνημα στην αστυνομία!
4. Ως πολίτες μιας χώρας που διαθέτει δομή και εξουσίες με συγκεκριμένες αρμοδιότητες, καταγγέλλουμε την αδιαφορία της εκάστοτε τοπικής Αρχής που άφησε να γιγαντωθεί το πρόβλημα και καλούμε την Τοπική Κοινότητα να μην αποσιωπεί τις δηλητηριάσεις, γιατί αυτό αποθρασύνει τους ενόχους, αλλά να ενημερώνει στο εξής τον Δήμο, να ζητά την λήψη μέτρων, να ευαισθητοποιηθεί το κοινό και προ πάντων να είναι παρούσα σε κάθε τυχόν νέο περιστατικό δηλητηρίασης ζώου για να το καταγγείλει, όπως ορίζει ο Νόμος.
5. Τέλος, καταγγέλλουμε τις δηλητηριάσεις ως κάτοικοι ενός τόπου που διαθέτει πλούσια κληρονομιά από μουσεία, αδριάντες πρωθυπουργών, προτομές οπλαρχηγών, ηρώα πεσόντων στους αγώνες του Εθνους. Κανένα από αυτά δεν συνάδει με δηλητηριάσεις ζώων. Δραστηριοποιούνται επίσης, στο χωριό μας, Φιλοτεχνικός Σύλλογος, Θεατρική Ομάδα, Επιτροπή Λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Αθλητικός Όμιλος, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, Τοπική Νεολαία, Σύλλογοι Λεβιδιωτών Αττικής και Τρίπολης, Σύλλογοι Ομογενών του εξωτερικού. Τους καλούμε όλους να προσυπογράψουν την παρούσα καταγγελία ώστε να αποτελέσει σημαντικό ανάχωμα στην πολιτισμική κατρακύλιση και στην ολοκληρωτική δυσφήμιση του χωριού. Σε καιρούς που ο τόπος αγωνίζεται να δείξει πρόσωπο σύγχρονο, προοδευτικό, αναπτυσόμενο για να επιζήσει της οικονομικής κρίσης, η δηλητηρίαση ζώων αναδεικνύει αποξένωση από την τακτική που κρατά ο υπόλοιπος ευρωπαϊκός Κόσμος απέναντι στα ζωντανά.
Μέτρα που πήραμε για να ενημερωθεί το Κοινό, η Πολιτεία
· ενημέρωση της τοπικής κοινοτικής αρχής,
· κλήση του τοπικού Αστυνόμου, αρμοδίου για την εκκίνηση της αυτεπάγγελτης διαδικασίας,
· ενημέρωση του φιλοζωικού σωματείου Τρίπολης, 
· ενημέρωση της υπεύθυνης για τα αδέσποτα Υπηρεσίας του Δήμου, 
· ενημέρωση των τοπικών ΜΜΕ (Καλημέρα Αρκαδία, Ραδιοφωνία Τρίπολης, Levidi News) και προβολή του περιστατικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,
· αίτηση για δημόσιο διάλογο για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, η ημερομηνία του οποίου θα οριστεί από την Τοπική Κοινότητα σε διάστημα 10 ημερών από την υποβολή του αιτήματος ( 31.08.2017).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου